BC Push


Geschiedenis


Ergens in 1974 werd door een vriendenclubje in een Nunhems gymzaaltje, met maar anderhalve badmintonbaan, begonnen met badmintonnen.
De vriendschap is door de jaren heen de belangrijkste peiler voor onze vereniging geweest, op de trainingen, waar de kinderen samen sporten, maar zeker ook bij de volwassen spelers, waar alle leeftijden op een gezellige manier met elkaar omgaan. Door de vriendschap en samenhang ontstonden de grootst opgezette kampen, het kanovaren in de Ardennen en de gezamenlijke deelnames aan diverse activiteiten zoals er zijn het dorpsschieten bij schutterij Sint Jan.
Ook sportief is er altijd flink ( met wisselend succes) aan de weg getimmerd, zoals kampioenschappen met zowel heren-, als gemengde teams; waarbij de heren zelfs 1 jaar ongeslagen kampioen waren.
Eind 80er jaren bestond de vereniging uit maar liefst 100 spelende leden, waarbij de kleinste jeugd op woensdagmiddag, de wat oudere jeugd op vrijdagmiddag en de seniorleden op dinsdag- en vrijdagavond speelden.
 
De oprichters en tevens het eerste bestuur, werden toen gevormd door:
 
Ruud Pourchez                          Voorzitter en tevens trainer
Jan Sijsterman                           Secretaris
Leo Starren                                Penningmeester
 
 
De naam Push betekent zoveel als het duwen (pushen) van de shuttle over het net; immers iedereen was toentertijd nog een goedwillende beginner.
 
In 1982 is de "vriendenclub" omgezet tot een officiële vereniging.
Door de tweetal locaties waar gespeeld werd en de behoefte van de oorspronkelijke beginners om toch maar competitie te kunnen spelen werd op 15 juni 1989, met als initiatiefnemers Leo Starren en Huub Ververs, een volledige reorganisatie doorgezet:
Badmintonclub Push/ BV Baexem                                             
Badminton in competitieverband/bond
Badmintonclub Push Haelen                                                     
Badminton op locatie Nunhem
Badmintonclub Push                                                                   
Badminton op locatie Baexem
Naar buiten werd opgetreden als “Badmintonclub Push Limburg”.

Tegenwoordig is alleen Badmintonclub Push Baexem nog actief, waar het leden aantal varieert tussen de 55 en 70 leden met speelgelegenheid op de maandag- en vrijdagavond.
De badminton jeugd bestaat uit één jeugdgroep en speelt ook op de vrijdagavond. Sinds 7 september 2012 hadden we echter ook voor de jongere jeugd vanaf 4 tot 8 jaar Dynamic Tennis, een betrekkelijk jonge sport ideaal voor de jonge kids om meer gevoel te krijgen bij racketsporten. Dit is per september 2022 omgezet naar "Sport en Spel", daarbij is ook de opzet enigszins veranderd.

De volwassenen groep bestaat uit leden met een gezellige mix van veel verschillende leeftijden.